engbergs.blogg.se

There is no path to happiness, Happiness is the path.

thanksgiving

Kategori: Allmänt




















thanksgiving

Kategori: Allmänt

Nu har jag upplevt min första Thanksgiving, och det blev en sjukt bra en!
Var hemma hos Jo i Miami, även Jokki, Linn och Sofia var med. Det var extra spännande eftersom att de kommer från Honduras och middagen var hispanic-influerad :) under hela dagen fick vi prova massa spännande saker under tiden mamman lagade maten, förövrigt hur trevlig mamma som helst, hela familjen och alla släktingar var hur trevliga och inbjudande som helst. Vi stog för efterrätten och valde att göra en banoffeepaj, men de hade inte digestivekex så vi gjorde den med oreos i botten, GUDOMLIGT!! nya favorit alla gånger, ni som inte smakat måste göra det... Vi missbedömde dock mängden då vi trodde vi skulle vara ca 10 personer men de kom väl ungefär 25 haha....men men de andra var inget fan av efterrätt så vi fick äta den hehehe. Största matkoman efter allt vi ätit men vi samlade krafter och lite innan midnatt åkte vi till ett jättestort shoppingmmall för "Black Friday", från och med midnatt och ett dygn framåt har alla affärer rea, så det är rätt smockat i de flesta köpcenter.. Vi var hur ivriga som helst o sprang i princip runt själva för vi tappade bort varandra, och tiden bara flög förbi, när man kollade på klockan och såg att den var 1, 2, 3 osv kändes det som att det var på dagen. Inhandlades mycket skoj saker, bland annat lite julklappar. När vi skulle hem så var vi ändå ganska trötta och så skyndade Jo, linn o sofia på som tusan o sprang igenom victoria secret, och jag och jokki tänkte"ska de shoppa ännu mer" då väntar vi här, så satte vi oss ner, och tiden gick och gick och vi hann med att prata om allt möjligt och efter kanske 20 minuter undrar vi vad fan de gör och jag söker igenom affären och hittar ingen, då slår de mig att de kanske bara tog en genväg genom VS för att komma snabbare till bilen, KORREKT, en sekund senare ringer Jo och frågar vart FAN VI ÄR och att de suttit o väntat i bilen i en evighet, hahahhahaa..... bra kommunikation måste jag säga, vi skyller på att det var sent och lack of sleep, jävligt komiskt var det iallafall och vi fick oss ett gott skratt. 
And in english now, I just want to thank Jo and her family for the best possible first Thanksgiving, and for letting us hungry swedes enter her house. Forever greatful for how nice and loving everyone was, especially her mom, they called it our home and that we are welcome to come whenever we want to. Such a lovely hispanic family, my favorite thus far.. And love to you crazy swedes and the best Jooo for making these past 2 days so memorable. 
Måste bara tillägga att de har blivit sjuuuukt kallt och att det var längesen jag frysit så mycket som jag gjorde i onsdags då vi var ute... INTE OK, kan inte fatta hur mycke ja kommer frysa hemma om 2 veckor :( 
 

ledigt!

Kategori: Allmänt

Blev påmind för ett tag sen att jag faktiskt har ledigt nu för resten av denna vecka.... Thanksgiving på torsdag och imorgon så är lektionerna inställda, isch... Så minisemester nuuu :) hela resten av denna veckan pga Thanks, + nästa vecka också eftersom vi drar till Alabama på lördag!!! helt galet skönt att slippa skola så himla länge, även om vi kommer behöva ta med en hel del plugg upp dit (det är ju finals när vi kommer tillbaks så)
Precis gymmat klart nu, Matilda visade mig en abs-övning som tog himla mycket asså... och gjorde inte ens 200 upprepningar utan endast 120 och det var lagom med kramp för mig! 
Jag och Elin blir själva i dormsen ikväll eftersom att Fanny och Filippa ska till Daytona och åker redan ikväll. Vi ska ha lite mys filmkväll och se "October Baby", den är tydligen liknande till Safe Haven, så den MÅSTE ju va bra..... 
Hoppas ni där hemma får fortsatt 2 roliga veckor på jobbet/skolan, inte avis på er :))))), puss på er

klara för Alabama!

Kategori: Allmänt

Vi vann matchen igår, det var en varm dag så vi hade lite fördel där eftersom de andra laget kom från Nebraska och har ganska kallt nu vad jag förstått. Vi fick en lycklig start då gjorde 2 mål första 10 min, slutresultat 7-0, nöjd coach och överlyckligt taggat lag nu redo för Alabama! WOHOOOOOO 4 vinster till och vi är officiellt bäst i landet i NAIA.
Fest igår kväll, började med förfest hos Sterlings, då vi körde  charader, och körde lite andra dricklekar, o bara lyssnade musik och hade kul- rockade loss till lite svenska hits (inte så kul för de som inte var svenskar men vafan!!) därefter tog vi taxi till Cityside och killarnas hus, vilket också var superlyckat! Vi fortsätte köra massa kul dricklekar osv, jag och Stinne körde en favorit i repris och regerade pingisbordet, gött :) senare var det dags att dra downtown, hade först tänkt att dra hem men är sååå glad att jag hängde på ut. Vi var ett rätt stort gäng ändå som hamnade på Rooftop, en klubb på ett tak (logiskt), var så jävla nice- har inte vart ute överdrivet många gånger men de va fan bästa kvällen på länge, bästa gänget att hänga med åh är så glad för livet jag lever just nu :) 
Idag sov jag o Elin till efter 11 o gick direkt till brunchen o sen gick vi och solade några timmar, notera:vi pluggade vid polen, så duktiga så o så nice att kunna göra det. Därefter gick vi till bible o fortsatte studera, o då blev de vääärsta ovädret o ba öste ner regn, tur vi hade! Har även gymmat idag, så rätt produktiv dag må jag säga. 
Har precis tittat The fox and the hound, har inte sett den sen jag var liten, så himla bra film jag bara älskar disneyfilmer!! klockan är bara 8 drygt o ja är sjukt trött så blir en tidig kväll för mig ikväll för ligger redan i sängen, godnatt!

bilder

Kategori: Allmänt

















hej

Kategori: Allmänt

var på middag igår hos sterlings med väldigt många från laget, var hur trevligt som helst och tacopajerna som jokki had gjort var gudomliga!! efter det hade vi lite rolig bonding o bara pratade, efter de begedde vi oss till coldstone och åt glass! (ja o elin åt inget dock hehe ibland så e vi duktiga)

idag har vi inte gjort mycket! jag lyckades halvt sträcka låret imorse på träningen, som jag är sjukt irriterad på mig själv för..... vart helt skadefri hela säsongen o dagen innan viktigaste matchen lyckas jag göra illa mig...på ovärdaste träningen också. hoppas de inte gör alltför ont imorn då dör jag!! vi ska faaaan vinna imorn så vi är klara för alabama, drömmen just nu! :))

annars har vi solat lite idag på dan, sen hade vi och laget vi ska möta imorgon banquette-middag och alla var uppklädda och åt god tortilini med kyckling o lasagne o vitlöksbröd o annat gott, bra uppladdning inför imorn också! efter middagen såg vi killarnas basketmatch, eller ja såg endast 1a halvlek, de ledde ganska stort så gick hem o nu ligger ja i sängen o ser "13 going 30", har hört att den ska va bra, so far so good :)

adjöken alla snygga!!

chillvecka

Kategori: Allmänt

Den här veckan har varit väldigt chill hittills, speciellt ang. plugg! förra veckan var så mycke så ja förtjänar en chill vecka nuuuu :) man har så mycket tid till annat nu! inte för att vi gör så mycket annat lol men det är så himla nice ändå!! 
Ätit quesadillas till både lunch och middag idag ooops.. plus åt lite kakor vid middagen (bra på att cheata) jajjaa who cares egentligen, bara ja e glad hehehehehe och det är jag NU för kakor är fan guld värt alltså. 
Jag och Elin är ensamma på rummet, hon städar för det är hennes vecka att städa dormet moahaha!! så jag sitter bara i soffan och kollar på och bloggar lite. OCH vet ni vad!! första julmusiken för i år i högtalarnaaa, även fast det inte är första advent än.. (för egentligen får man inte lyssna innan första advent innnan elin...) MEN det gör vi iallafall! Elin är så snygg såå med sina dansmoves tillsammans med dammsugaren då hon sjunger med i alla låtar.. Nu längtar man lite hem till kalla sverige också för att fira jul med käraste familjen :) snart så!
 
Torsdag imorgon igen vilket betyder helg!! fan va fort veckorna går hela tiden...... vet inte om de är bra eller dåligt?.. både och antar jag, de betyder ju faktiskt att de är närmare o närmare till hemresa, 24 dagar idag! men fortfarande myyycket kvar att se fram emot innan det, till exempel min första thanksgiving, och Nationals i Alabama! (om vi vinner nu på lördag dvs), :)) 
 
nu ska vi fortsätta rocka fett på vårt imaginary dansgolv i vardagsrummet- CIAOOO 

sunday

Kategori: Allmänt

Jag och Elin hade ätit brunch och var påväg från caf till poolen då vi random stötte på Bolt som frågade om vi ville hänga med till hennes pool istället men de slutade med att vi åkte till stranden istället, underbart! Vädret var helt okej, lite moln men det var bara skönt :) det var helt fantastiskt höga vågor, jag och bolt blev som barn i vattnet och hoppade runt och blev tagna av vågorna o fick kallsupar o allt möjligt, vattnet är fan sjukt starkt alltså när de väl tar en! i love tiff. sen skulle vi gå på toa och var påväg tillbaka o gick förbi några volleyballplaner och pratade om att de är en kul sport då ett par med ett litet barn kallar på oss och frågar om vi vill spela lite, så vi stannade och spelade en match till 11 bara för elin väntade ju fortfarande på stranden! Jag var med pappan, bolt med mamman och lille killen var lite domare, hur söt som helst! Det var faktiskt väldigt roligt att spela, det var duktiga och matchen var jämn ända in i slutet! Gillar det med amerika ändå att folk frågar randoms lite spontant sådär, verkligen något man borde göra oftare själv :) 
Sammanfattning spontan men skön dag!
Kvällen har spenderats hos Sterlings, vi såg en film "Side Effects", rekommenderas verkligen,även om den var lite komplicerad! Men den var väldigt bra iallafall :D
 
Nu är det snart dags för sängen, måndag och holly imorgon blää vet inte riktigt om jag ser fram emot att bli dödad, lite! Godnattttt
 

bilder

Kategori: Allmänt




















tennis ny favorit

Kategori: Allmänt

Igår var största slappdagen, inte produktiv what so ever.... tog en helt ledig dag både från plugg och träning vilket kändes skönt som tusan, välbehövligt!. ändå värt att må lite halvdåligt för Taco Vida i torsdags var jäävligt kul dock, mycket folk, bra musik, mycke dans o jag mådde bra och allt var bara bra :D 
Vi svennebananer såg matchen igår Sverige-Portugal igår hemma hos Bolt och dom, så jävla surt att torska sådär bara..... hoppas på vinst när de spelar på hemmaplan! (mindre troligt men vi kan ju hopppas))
 
Idag lördag vaknnade vi tidigt för vi deckade jättetidigt igår, så jag, Adelei och Val gick och gymmade kl9, krigare! Efter de frågade Ad om vi ville följa med till Delray Beach på en tennisturnering för hon hade 2 extra biljetter. När vi koom dit regnade det så vi satte oss på ett ställe och åt för de kunde inte spela i regnet, mycket smarriga saker det finns här i USA alltså det är inte konstigt att folk går upp i vikt! 
Tennisturneringen var så att föredetta tennisproffs samt kändisar (från Greys Anatomy främst) spelade med varann. Det var 1 exproffs och 1 kändis i varje lag, och alla 4 hade varsin mikrofon så det pratade och la väldigt roliga kommentarer under hela matchen, var faktiskt väldigt roligt att se- tennis är fan sjukt kul att se på Och sjukt kul att spela  har jag fått insikt i, så det är helt klart min nya favoritsport :) (bortsett från fotboll dårå det kommer ju alltid vara min stora kärlek).
Mats Wilander var en av de föredetta proffsen som spelade vilket var lite häftigt, inte för att jag vet så mycket om honom lol men tydligen var han typ lika känd som Björn Borg förut, alltså ganska jättestor!! 
 
Till middag har vi gjort guacamole och grillat biff o sallad jammiii, alltid nice att slippa cafmaten ibland sådär, guacamole är ju också spik på min top10 matlista..... jag äter det med sked!! jättegott att blanda med majs ocksåååååå har ja kommit på, OCH cremefresh för ytterligare njutning.  
 
Hoppas alla där hemma har haft en kul lördagskväll, adjöken!!
 

happyy

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN är den här jävla pluggveckan över! känns så jäävla skönt!!! så sjukt välförtjänt med party nu...... hade tänkt och inte dricka men är ganska bra på att ändra mig när det gäller det.... så vafan nu kör viiiii :D de är ju ändå typ lite sista chansen nu innan playoffs ändå så baa passa på- och kul ska vi ha!!! vi ska över till sterlings nu och pregamea lite och sen blir de taco vida, förmodligen hela kvällen om vi inte är så taggade så vi vill downtown. Dricker forloko ikväll igen (samma som sist då jag minns nada...) hoppas de går bra ikväll hähä jag är rutti nu o nu ska vi ha fan så kul! TJENIXEN PARTYPEEPS 

snart helg igen

Kategori: Allmänt

Klockan 10 ungefär imorgonbitti är denna helvetesvecka angående skola över.....återstår en redovisning imorgon bitti som blir att improvisera big time och sen ett prov i int business efter det, SEN går min hjärna på helg även om jag har lektion vid 2 igen. 
Veckan har väl inte bestått av jättemycket faktiskt förutom plugg, träning och mat! Har nyss haft massage session med Elin dock vilket var väldigt nice. Det regnade idag så träningen var inomhus och vi hade fotbolls turnering vilket var välldigt roligt, inomhus är fan sjukt kul faktiskt!!! :)
Jag och Elin började ju vårt nyttighetsvad i måndags okså, som faktiskt har gått bra hittills (haha bara inne på 3e dagen, kanske är därför)..... men inget sug änsålänge yahhoo!
Imorgonkväll blir det Taco Vida kväll igen, känns som att folk är taggade så hoppas på mycket folk och braaoo musik så de blir mycket dans för hela slanten, tagagahaha! sen ingen träning varken fredag, lördag eller söndag woho :)
 
Måste ju bara nämna också det här med USAs tamponger?.. köpte ju ett paket på Walmart och första gången jag skulle mig använda mig utav en för några dagar sen kände jag mig bara så himla korkad och kan erkänna att jag skrattade för mig själv.,, kan inte riktigt förklara för er där hemma men jag dumförklarade mig själv ganska grande iallafall.  Ska lätt köpa med mig svenska hederliga tamponger som ja kan ta med mig hit efter jul! Har faktiskt en hel lista på prylar som ja ska ta med mig när ja kommer tillbaka efter att vart hemma över julen :)
Vilket jag för övrigt längtar ganska mycket efter nu, att komma hem till Sverige! Inte för att jag inte gillar att vara här, för det älskar jag verkligen... Men ska bara bli så himla roligt att träffa familj och vänner och spendera jul med förhoppningsvis snö och kyla! Fatta att man faktiskt längtar lite efter lite kyla men främst snö... bara pyttelite! lär väl gilla det nån dag  eller så sen vill man väl tillbaks till solen :)
 
Godnatt folket

helgbilder

Kategori: Allmänt




















helgen slut buhu

Kategori: Allmänt

Inte skrivit sen i onsdags, aldrig hänt förut att det gått såhär länge, kanske bara vart skönt eller vad säger ni?....
Vi vann iallafall matchen mot Embry så vi blev officiellt champs o fick varsin liten pokal elr vad man ska kalla det, och är nu klara för Nationals så första ronden som är den 23e på hemmaplan, taggatagga! Vi fick hela helgen tors-sönd ledigt från fotboll och drar igång igen imorgon med Holly. Så man kan ju tycka att man kunnat festat mycket denna helgen, men det blev endast Taco Vida o down town i torsdags.. fast vi var på Houka i typ 30 min sen drog jag Jo och Linn och köpte bästa pizzan o sen hem för att sova, bästa avslutet på kvällen lätt! 
Resten av helgen har påriktigt varit PLUGG. under hela min skoltid, helt seriöst nu, har jag aldrig pluggat så mycket under en Helg som denna helg.... har spenderat sjukt många timmar i biblioteket och pluggat i dormet, hos Val, överallt jag varit... Nörd. 3 sjukt stora prov måndag o tisdag samt presentationer, reklamfilm, uppsatser resten av veckan.. allt kom nu samtiddigt. Känns skönt att jag varit så duktig ändå hehe.
Och jag och Elin har haft lite ensamtid i dormet för Fanny och Filippa har varit i Miami. Vi har gjort allt tillsammans och pratat om Allt verkligen och skrattat i mängder.... stort tack för att du finns här elin! vi har också kommit fram till att vi ska börja en ny nyttigperiod imorgon så idag har vi proppat i oss kakor vid middagen och avslutade nu med Ben o Jerrrys, jag mår sååå himla illa... men nu jävlar är jag taggad på morgondagen och kommande 5 veckor fram till den 12e dec då skolan slutar! :) vi ska peppa varandra grande så vi inte cheatar. 
 
Fick en skön break från plugget idag då vi hade volleyball turnering i värmen, var hur kul som helst och mitt lag vann hehe, eller jag tror det jag minns det som det iallafall men nu blir jag faktiskt osäker.. 
 
Helgens blä är ju verkligen vädret, haft en helt ledig helg för att kunna sola och så har det vart molnigt och regnat sådär pissigt störande... suck. 
Helgens jippi är att jag fått låna Vals cykel och cyklat runt, har börjat hitta lite bättre härikring nu, och cykla är fan väldigt roligt..- ska försöka skaffa mig en cykel för man kan faktiskt ta sig ganska långt på det :)
 
Nu ska jag fortsätta plugga puss på alla söta 

gameday

Kategori: Allmänt

Sjukt viktig match idag, skulle säga säsongens viktigaste. Nord möter Syd, alltså vi möter Embry. På vår hemmaplan idag. Och det är dags att krossa. Vinner vi idag går vi direkt till Nationals, vilket skulle vara drömmen just nu, det är ju som sagt vårt mål att vinna hela altet, så vinst idag skulle sitta så fruktansvärt fint... 
Jag är så himla nervös och taggad på samma gång, enda sen igårkväll innan jag skulle sova har jag känt mig som när man var liten dagen innan julafton, det är helt sjukt vilket pirr i magen... Jag tror så himla mycket på det här laget och vår kapacitet så nu jävlar ska vi visa att vi är bättre och köra över dom här wannabeesen. Känns helt fantastiskt att vi har hela skolan som stöd dessutom. Lektioner har ställts in, träningar har ställts in, Endast för att de ska komma och supporta oss, så vi kommer ha ett grymt stöd från sidan- LETS GO SEAHAWK let's do what we do best- win!

skojsii

Kategori: Allmänt































underbar dag

Kategori: Allmänt

Till frukost igår gjorde vi american pancakes och massa scrambled egg hos Val, åhhh så gott det var!! fast mycket man gör här kan man inte riktigt ta cred för, till exempel pannkakorna igår, redan klartmixat pulver så bara o tillsätta vatten..men goda blev dom iallafall :D 
Efter det drog vi till skolan för poolhäng, helt fantastiskt! det var hur bra väder som helst, massa folk, folk drack, vi lirade boll vid poolen, lyssnade på musik, badade och hade volleyballturnering- verkligen lyckat :)
 
På kvällen väntade haloweenfest hos killarna som också blev lyckat! vid ingången var man tvungen att ta 3 shots, 2 absint och 1 tequila för att ens få komma in, fyyfan så äckligt, men det gick bra för mig ändå för hade inte pregameat nåt innan. Alla hade så himla bra utklädnader så roligt att se, mycket roliga bilder också! Kul och bonda med alla sköna människor också. Det varade dock inte så jättelänge typ till 1 för då var alla "hostar" helt passed out.. Vi åkte förbi donken påvägen hem, vettefan varför riktigt eftersom att vi bodde typ 2 minuter bort o ändå skulle vi envisas om att åka iväg.. men vi var hungriga! ville så jävla gärna ha mcflurry men så var inte glassmaskinen igång på natten tydligen hahah adeleie blev så lack så hon skrek massa saker åt han i kassan bland annat "is my dick bigger than yours??" (hon var utklädd till lmfao och hade strumpor innanför kalsongerna därför) hahah så roligt.... han hade ingen bra comeback till det.. det fick bli cheeseburgare istället, har inte ätit det på huuur många månader somhelst fan va gott det var!
 
Idag blir en soft dag med plugg, pool kanske och förhoppningsvis gym ikväll om man lyckas finna krafter till det.
Klockan ställdes om idag också, vilket förklarar lite varför vi vaknade ovanligt tidigt imorse, så nu är det officiellt 6 h mellan här och hemma igen! 
Ciaoo 
 

fredagskul

Kategori: Allmänt













älskar lediga dagar

Kategori: Allmänt

Vi gjorde faktiskt inget speciellt igår på haloween, vi hade ju tänkt gå trick or treat men det regnade typ och skit så vi struntade i det. Vi åt supernice chickenfaijta i caf hähä sen gick jag, jo och val över till sterlings och hade filmkväll med linn, vi såg först en lite skräckis som inte var så läskig "dont be afraid of the dark" och sen avslutade vi med en skrrattfilm "think like a man", den var faktiskt väldigt rolig haha...
 
Idag har jag vart ledig som vanligt på fredagar, träning imorse där jag höll på att svimma jag åt för dåligt till frukost det var dumt.. och sen hade vi tänkt gå och sola jag och elin efter men så blev det jättemolnigt så jag gick och la mig istället för hade sovit ganska dåligt på natten och jag sov i till 4.. och då när jag kollar ut är det så himla soligt och jo kommer och säger att alla är vid poolen och att jag missat alla soltimmar, vafan jag som var så taggad på att sola hela dagen....disappointed.
 Fick lite sol iallafall för vi åkte till vals och deras pool i cityside och hängde där ett tag tills solen gick ner, var hur nice som helst och en av killarna hade sin nyköpta hund med sig, 6 månader gammal, såååå söt!!!
Efter poolen åkte vi till Target för att köpa mat till tacos som vi sedan lagade tillsammans, eller jag hjälpte inte till så mycket hehe men gott som tusan var det :) mexikanskt är garanterat min favoritmat. 
Vi hade tänkt gå till en haloweenfest efteråt men vi var lite för trötta så vi gick igenom massa korttrick och spelade familjespel istället, och laddar extra inför imorgon istället, då den stora festen är (den blev flyttad för killarna har träning imorgonbitti 7.45 haha...) 
SÅ imorn DÅ JÄVLAR kör vii :D blir nog poolhäng innan på dagen för o jobba lite på brännan.
GODNATT