engbergs.blogg.se

There is no path to happiness, Happiness is the path.

svärige

Kategori: Allmänt

Har inte skrivit på hela tiden jag varit hemma inser jag!! 
Har haft en underbar jul med familjen även fast jag är sjukt besviken på att det inte var en vit julafton.. tror inte jag kommer få se snö överhuvudtaget faktiskt vilket känns lite tråkigt, lite avis på jokkii måste jag erkänna.... Har ätit så mycket god julmat och julgodis ska vi inte snacka om!! blir hårdträning när jag återvänder till wpb sen hähöö. Har ätit mycket annat gott också som man inte kunnat äta i USA, mycket götttt :)
Har jobbat en del också för att tjäna ihop lite pengar inför våren-välbehövligt punkt.
Annars har jag fått träffa massa kompisar vilket har varit hur kul som helst, var ju så himla länge sen känns det som...... en av höjdpunkterna var väl igår då vi var på Clarion och åt hotellfrukost, mmmmmmmmm :D #matkoma. efter det tog vi en prommis från skanstull in till drottninggatan, Sthlm e ändå rätt fint då solen skiner hähä, annars också..
En annan höjdpunkt var förra söndagen då vi alla 4 personer som stack till usa i somras blev inkallade att spela inomhus med tyresö för de var ont om folk, vi var värsta randomhopplockade laget och med ny tränare dessutom och ändå gick de fan bra, lite förvånad men ja verkligen hur kul som helst var det :D 
 
Ikväll ska jag på bio med fabbelito och se "hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", den ska tydligen vara riktigt bra så hoppas på de nu, har nämligen en tendens att somna på biografer annars, haha verkligen inteen av mina bästa egenskaper men vad ska man göra... men tror de ska va lugnt jag napade ju faktiskt idag!
 
Och imorgon är det nyår..... känns ju helt jävla sjukt att det inom 24 h är 2014, kommer ta lite tid att vänja sig vid att säga/skriva 14 nudå som det alltid gör.. 
Önskar alla ett gott nytt år, hoppas ni får en skoj natt!! 
 

lol

Kategori: Allmänt

 

äntligen hemma

Kategori: Allmänt

äntligen på svensk mark! jag och filippade klarade oss finfint tillsammans utan telefoner, så duktiga så.  helt jättetrött...gick upp 7 usa tid så är uppe i dryga 30 h vaket nu för kunde inte sova på planet som jag planerat att göra eftersom vi faktiskt flög på natten.... till höger om mig satt ett fetto och snarkade som fan urghhhh, sätet framför satt en pappa med en skrikande unge och till vänster satt en annan halvstor figur som tog upp ganska bra runtikring sig... kunde heller inte luta bak mitt säte av nån anledning så jag lyckades sova 0 av 9 h på de där planet SÅ obekvämt hur jag än satt. Däremot såg jag två filmer, the descendants och inception, inception var väl inte smartaste draget när man vart vaken nästan ett dygn för det var en krånglig fokuseringsfilm men men den var bra iallafall. på flygplatsen överraskade moster och 2 småkusiner med pappa och vilma så nu sen jag kommit hem har jag blivit dragen i och ska leka exakt hela tiden och kasta bollar och bära och allt vad det är så mitt huvud säger ifrån, snart somnar jag nog stående. Men alltid roligt att ha dom på besök så jag klagar ikkkeee. Snart middag, PALT woho, får mig att sakna wpb redan..... men efter det ska jag nog gå och lägga mig direkt för imorgon är de fullt ös igen med jobb kl 8.30, varför njuta av jullov när man kan tortera sig själv med lite arbete... pengar är det ju iallafall. 
Förövrigt underbart att träffa familjen och så mycket att berätta så det är inte sant! Tråkigt som fan är vädret dock....jävla regnäckel, jag som hade hoppats på ett vitt sthlm när jag landade!!
 
 

hemgång

Kategori: Allmänt

Ändrade planer gjorde att vi stannade en extra natt på campus. Så igårkväll hade jag och Jo pizzadate på något nyöppnat ställe här, kände oss som ett riktigt par som åt från varandras pizzor osv, män de va mys! Efteråt gick vi till Jersey Mike och tiggde lite kakor, mmmmmmm de är något jag kommer sakna som fan-kakorna!!
Men iallafall Jo's mamma kommer och plockar upp oss idag innan lunch så ska vi bege oss mot flygplatsen och hänga därikring i Miami under dagen så vi har hyffsat nära när det väl är dags,  och så får jag umgås in i det sista med min favvoJo också. Lite slött att planet inte går förrän 9.30 ikväll...just nu vill man ju bara åka NU jag hatar att vänta. 
Får se hur intressant vår hemresa blir...jag+ virriga filippa och ingen av oss har riktig koll och ingen av oss har en telefon heller, ser fram emot det här lol. 
Glad att jag har datan på planet iallafall så jag kan roa mig med Netflix, för även fast vi reser under natten så tvivlar jag på att jag kommer kunna sova hela resan.. 
Känns ändå tråkigt att lämna det här underbara stället, och värmen kommer man ju sakna grande... och även fast jag är jättetaggad på att hänga bland lite snö ett tag så fårvi se hur länge de kommer ta innan jag bara dör på kylan och vill tillbaka hit! För tur är ju de att jag faktiskt kommer tillbaka snart :) kommer sakna alla supermycket här men jag längtar otroligt mycket efter att få träffa familj och vänner hemma, har gått alldeles för länge nu!
Adjöken håll tummarna för att vi får en trevlig flight

äntligen klar!

Kategori: Allmänt

Måste erkänna att jag helt glömt bort att blogga denna vecka, "finalsveckan", fyyfan vad min skalle är överkörd av allt plugg nu alltså.. haft två stora inlämningar och 4 finalsprov så har inte gjort mycket annat än studerat MEN KLAR NUU OCH FRI fram till 13 januari då de drar igång-sååå jävla skönt med lite ledighet :D och framförallt åka hem och spendera lite tid med underbara vänner och familj därhemma, känns helt overkligt faktiskt. Tror det har gått halvbra också på proven ocksåvidare, men just nu bryr jag mig inte riktigt om det utan det är bara skönt att det är klart. Hade sista imorse kl 8. Nu däremot är det så jäävla tråkigt här... absolut ingenting mer att se fram emot och campus är typ rättså dött så vi går runt här och försöker få tiden att gå bara.. Det enda jag och Elin ser fram emot är väl när vi ska äta..annars får vi tiden att gå med Paradise Hotel också, helt ok underhållning.
 
Jag och Filippa åker till Jo imorgon i Miami och sover där för hon ska skjutsa oss till Fort Lauderdale på lördag FÖR DÅ SKA VI HEEEM!!!! OMG det känns helt stört.... fatta att det är 2 dagar kvar nu och hela jävla terminen är över, den har gått så himla fort så det är inte sant..... och har upplevt så sjukt mycket och är så tacksam över alla nya härliga personer jag lärt känna under denna höst-skulle vilja påstå att det nog är bästa hösten hittills, mycket säkert pga att fotbollen gick så bra också och att vi gick så långt som vi gjorde, iallafall, TACK alla inblandade! 
 
Tänkte bara informera att min telefon är borta också, inte för att ni bryr er kanske men Ommm  ni försöker höra av er på sms eller så så är det bara ge upp! finns på facebooken, puss och kram!! 

utslagna

Kategori: Allmänt

Utslagna på straffar i gårddagens final mot Westmont. Inte världens rättvisaste sätt att bli utslagen på tycker jag... Vi ledde matchen med 2-0, de reducera upp till 2-2, det blev 2 mållösa förlängningar, och alla var helt slut i kroppen. Jävligt tungt var det igårkväll, med mycket känslor och mycket tårar... Men ändå så sjukt stolta över vår prestation denna säsong då vi inte förlorat en enda match förräns igår (då borträknat träningsmatchen mot Concordia i början). Denna grupp människor är helt jävla fantastisk med alla möjliga personligheter som gör varje dag till en dag att minnas, och jag kan inte vara lyckligare just nu över att få vara en del av den, allallall kärlek till er just nu. Och tack till Dunny som är en helt världsgrym tränare, en större skojare får man leta efter, men igår efter matchen hade han skrivit ett långt brev till laget igår som Richelle fick läsa upp för oss för han inte kunde göra det själv utan att bli för blödig, så himla fina ord. 
Extra tufft för seniorserna eftersom att detta var deras sista Nationals och deras sista match någonsin här, vi andra har iallafall fler år på oss.
Ytterligare en sak att vara mer än stolta över är att vi gjort historia i Northwood, inget lag har någonsin tagit sig såhär långt i Nationals. Och av vad jag hört från lite olika håll har laget aldrig varit såhär bra, både gällande på och utanför planen. 
Tack allihopa för en fantastisk 1a säsong på Northwood, (bortsett från ett 1a pris i Nationals) så kunde den helt ärligt inte vart bättre..vi slutade på delad 3e plats och det äröver 300 lag med i NAIA så det är något att vara mer än stolt över, tillsammans är vi starka.
Love to you #tfs 

torsdag

Kategori: Allmänt











ledig dag

Kategori: Allmänt

Haft en fotbollsledig dag idag, men vi promenerade och stretchade imorse på stranden, helt ok faktiskt.
Kl 12 var det ytterligare en bankett, lite godare mat denna gång och inte bara pasta som sist..de bjöd på fisk, kyckling rullade i bacon, risotto, potatismos osv. Micket gott. Micket finklädda spelare också, vi är nog det snyggaste laget kvar i turneringen vill jag påstå, höhö :) det visade en film de gjort med alla 4 lag som är kvar  och på alla mål som vi gjort under matcherna this far här i alabama, sjuuukt taggad man blir på att bara ta hem hela skiten nu alltså.. Kan inte fatta att vi är 1 av 4 lag kvar och att vi ska spela semifinal imorgon mot Westmont kl 3.30. Lite kul för det är lagen som är rankade 1,2,3,4 i NAIA som är kvar, så rankingen stämde rätt bra i år alltså! 
Vi har även spelat minigolf idag, vi delade upp oss i lite mindre lag och avklarade alla 18 hål, rätt kul ändå att göra nåt nytt, har inte spelat på en evighet! Tror dock att min 3a med Jo och Linn var den sämsta..och vi som trodde att jag ändå skulle ligga bra till i de stora hela eftersom jag var bättre än dom lol men så när vi kollade på alla andras resultatt efteråt så var jag också dålig tydligen blö.. 
Skulle försöka plugga lite nu men det gick inte så bra ska jag erkänna, och nu känner jag att mina ögon snart slocknar (notera klockan är drygt nio bara), men det är nog dags att sova nu ändå så jag är utvilad imorgon FÖR DÅ JÄVLAR SMÄLLER DET. Måste bara tillägga att vi gjort historia i northwood, ingen har nånsin kommit såhär långt i Nationals som vi gjort i år, så finns inget annat än att gå hela vägen :) godnatt peeps 

lite alabama

Kategori: Allmänt




















redo för semi!

Kategori: Allmänt

Match idag igen, räättså öm i kroppen men det gick bra ändå! Hade lite otur med vädret för det öste ner ett tag vilket är fett oskönt när man blir jätteblöt och kall, och efter regn här blir de alltid sjukt fuktigt o lökigt också... menmen vem fan bryr sig när vi vann ändå :DD 2-1 blev slutresultatet och enligt min far hade jag fått en hel del beröm av kommentatorn, alltid roligt. Linn blev armbågad i pannan i slutet och spräckte hela skiten fy vad djupt och tjockt såret var assååååååååå och blödde megamycket........... hon fick åka till sjukhuset och sy efteråt, riktig tuffing :)
Vi är nu officiellt redo för semifinal som spelas på fredag 3.30 mot Westmont. Vi är ETT AV FYRA lag kvar i hela landet i NAIA häftigt!!! (all we do is winwinwin no matter what)
OCH Embry åkte ut idag mohahahhaha, ytterligare ett bevis på att vi äger dom i alla kategorier..SÅ värt att komma längre än dom i nationals!!!! 
Imorgon har vi ytterligare en bankett fast på dagen kl 12, så då blir det att klä upp sig igen woho, not.. föredrar ganska starkt att gå i slappkläder asså hähä menmen, mat får vi ju! o de är alltid gött 
Godnatt på errr

bra dag

Kategori: Allmänt

Helt underbar morgon som spenderades 2 h på stranden med promenad och även ett dopp i det svinkalla vattnet, hur nice som helst och solen värmde på hur skönt som helst. 
Blev inge communityservice idag men istället har vi tittat matcher, haft slappträning, och ätit middag på samma restaurang som igår, fick sitta inne idag :) mest komiska var när vi precis lämnat restaurangen och en av killarna som jobbar där kommer ut och säger "It's not every day I get to say this when working at a restaurant, but somebody is leaving without their pants"... o håller upp ett par byxor. Alla undrar vad han pratar om men då är det louise som glömt sina joggingbyxor.. var ganska kul faktiskt! 

nu är de dags att sova för imorn är det kvartsfinal kl 11- TAGGGAAA!!!!!!! 

vinst idag!

Kategori: Allmänt

Vi vann matchen idag mot Cal State nånting, från Californien, olyckligt för dom som måste åka hem nuu. Det var absolut inte en lätt match... de pratade otroligt mycket och kämpade väldigt hårt. Första halvlek var mållös men första 10 min i andra halvlek satte vi 2 bollar och lite senare även en 3e på straff, Meeen de lyckades sätta 2 st så det stog 3-2 i typ sista 20 minuter och det var de långsammaste på länge kan jag säga! MEN VI VANN :D så jävla skönt. 1 seger avklarad, 3 more to go. Jag satte två bollar vilket känns skönt, fick även straffen då jag blev rättså skönt mörbultad av målvakten (mitt eget fel då jag sprang in i henne men ändå, jag kunde bara inte stanna och hon var hårdare än en vägg..) jättekonstigt att ja fick straff och deras tränare vart sjuukt lacka, men ändå värt även fast ja inte fick lägga den..men mål blev de så ja klagar ickeee.
Tror så stenhårt på det här laget så det är inte sant.... tror verkligen att vi kan gå hela vägen och ta hem hela Nationals, jag njuter av varenda minut här i Alabama.
Förutom matchen idag har vi suttit och solat på balkongen, solen värmer riktigt bra dagtid och de är ju lä på balkongen också, känns verkligen som att vi är på semester, gött liv som fan.. Annars blir det sjukt kallt på kvällarna här asså, fy faraooo.. Och vi satt ute och åt på en restaurang till middag, som tur var hade de en typ gasbrasa mellan borden samt värmelampor, och vi alla satt inlindade i filtar eller med flera tjocktröjor så vi stog ut, var faktiskt väldigt mysigt. OCH god mat såklart! Ändå värt och äta ute varje dag en hel vecka, lite lyx i vardagen sådär. 
Imorgon ska vi göra nå communityservice och ska tydligen leka med små barn på någon förskola, blir nog roligt barn är ju söta! annars har jag och elin ställt klockan på kl 7 för att ta en joggingtur på stranden imorgonbitti innan frukosten, ser redan fram emot det faktiskt, älskar stranden verkligen och vädret på morgonen är ju helt perfa! 
Goodnightyy 

Alabama

Kategori: Allmänt

Äntligen kom den här dagen då vi skulle till Nationals :DDDD
Vi är äntligen framme i Alabama efter en hel dags resa! Vi drog från Campus innan 11 imorse och kom fram nu vid 9, kändes ändå som att resan gick väldigt fort.. Vilade en hel del, såg flera filmer, bland annat The Heat, huur rolig som helst, och Monsters Inc :) vi stannade även på Mose för middag och jag åt bästa quesadillasena, man fick välja vad man ville ha på så den blev rätt tjock.......
Vi har vart och utforskat lite på stället här nu och vi tog en prommis på stranden som ligger precis nedanför hotellet, riktigt kyligt!!!!!! 7 grader och jag höll på att frysa ihjäl, har inte kläder för sånna grader... gör mig inte speciellt taggad på att komma hem till ett ännu kallare sverige heller..
Längtar redan till frukosten imorgonbittii hähä, efter det står på schemat bland annat: träning, lagfoto och invigningsbankett på kvällen, göttt.. GODNATT